Incendi industra Polichemi d'Ullastrell 15juliol2007

El 15 de juliol de 2007 poc abans de les 03.00h, es declarava un incendi en l’empresa d’elaboració de productes de cautxú natural i sintètic, Polichemi, SL. situada al municipi d’Ullastrell. El cautxú que cremava va provocar flames espectaculars i de gran alçaria, així com una gran fumera negra i espessa. Per aquest fet es va donar avís a la població per tal que evités sortir de casa o circulés per la zona i també es va tallar la carretera. El vent va allunyar el fum i la pudor de la població, on no va caldre desallotjar ningú. La columna de fum tenia uns cent metres d'alçada i es va poder contemplar durant hores des de molts quilòmetres de distància.
Aquest fum que portava partícules incandescents també va provocar que es declaressin altres petits focs forestals per la zona que van cremar massa forestal d’uns 1.000 metres quadrats.
A l’inici de l’incendi, les flames es van estendre ràpidament cap a l'interior de les naus i van destrossar completament els 3.000 metres quadrats de superfície dels magatzems. El fet que el cautxú tingui un poder calorífic molt gran i que l'estructura de l'edifici és col·lapés, va fer que s'hagués de treballar des de fora, tot dificultant la feina de les unitats de bombers, que van haver de treballar amb equips de respiració malgrat estar a l’exterior.
Durant 48 hores un total de 37 dotacions terrestres i 2 helicòpters bombarders van lluitar per extingir totes les flames, que van esgotar totes les reserves d’aigua de la població. Els bombers van estar uns dies més tot controlant la retirada d’enderrocs amb maquinària pesant i que podia fer revifar les flames.